headerphoto

Szauer Pincészet

A Szauer család (családfa) Villányban 300 éve foglalkozik mezogazdasággal és szõlõtermesztéssel. A szõlõmûvelés tradíciója, a szõlõ szeretete, a szakismeret sok generáción keresztül apáról-fiúra szált. A talpon maradást a fogyasztók igényeinek mind teljesebb kiszolgálása, a megszokott minoség biztosítása segítette.

A múlt század végén, amikor a tulajdoni lapok elõször fölfektetésre kerültek, akkor már a jelenlegi szõlõterületünk a család birtokainak része volt. A területen lévõ présház pincével 1920-ban épült. Építette dédnagypapám Szauer Mihály. A második világháborút követoen nagyszüleim megélhetését teljes egészében a szõlõés a bor biztosította. A szüleim életviteléhez is nagyban hozzásegített a villányi szõlõterület. 1982-ben lett elõször Magyarországon termelõi néven bor forgalomba hozva, ekkor elsõként a mi borain is palackozásra kerültek nagymamám ( Szauer Györgyné ) neve alatt.

Szauer Antal: "Úgy érzem nekem és a családomnak õseim mezõgazdaság és a szõlészet iránti elkötelezettségét, valamint munkakultúrájának továbbvitele kötelességem. Ezt mi szívesen vállaljuk. A mezõgazdasági mérnöki végzetségem jó alapot biztosit ahhoz, hogy a szõlõmûvelést a kor legújabb technikájának technológiájának ismeretében õseim hagyományaira alapozva továbbvigyem. 1989-ben telepítettük újjá a szõlõterületet teltfürtû szõlõklonokkal : Oporto, Zweigelt, Kékfrankos, és Blauburger fajtákkal . A szõlõ fajtáinak megfelelõen ugyanezen fajták boraival rendelkezünk. Mind rozé mind vörösboros kiszerelésben."

A villányi borok a természeti adottságoknak megfeleloen kellemes savösszetételu félszáraz jellegu borokat adnak, melyek íz és zamatanyagban igen gazdagok. A gazdag színanyagok szemre is tetszetossé teszi a villányi borokat.

Borfajtáink

Ezek a borfajták kaphatók ... Már PÉCSEN is !!!!

Folyóborok
Palackos borok

- Portugieser

- Portugieser Rose

- Blauburger

- Zweigelt

- Kékfrankos

- Cabernet Savignon

- Portugieser

- Portugieser Rose

- Kékfrankos

- Cabernet Savignon

 

 

 

 

Villányi borfajták

A villányi történelmi borvidék borai évszázadokon keresztül bizonyították kiváló minõségüket. A villányi hegyközséghez tartozó szõlõterületek a kedvezõ természeti adottságaikból adódóan alkalmasak a különleges minõségû borok elõállításához szükséges kékszõlõ termesztésére. A villányi borok a természeti adottságoknak megfelelõen kellemes savösszetételûíz és zamatanyagokban gazdag félszáraz jellegu borok. A vörösborok a jó étrendi hatásaik mellett fontosak az egészség megõrzése terén is.

 

- Portugieser

a borvidék legelterjedtebb, vörösbort adó fajtáját az idetelepülo német lakosság hozta magával. Villányban alig van olyan szõlõsgazda, aki ne tudná megkínálni vendégeit egy pohár finom kékoportóval. E korán éro fajta a napfényben fürdõ, gazdag talajú Villányi-hegyen jó minoségû
termést ad. A Villányi borvidék tájfajtája egyik borvidéken sem ad olyan finom bort, mint itt. Elsõdleges, ibolyára emlékezteto illattal és zamattal rendelkezik, mélyvörös színu, lágy, csodálatos harmóniával. Szárnyas sültekhez, bárányhúshoz, borjú-paprikáshoz, sonkafélékhez 14-15 ° C-on javasoljuk.

 

- Kékfrankos

rubin- vagy mélyvörös színû, férfias, karakteres, csersavban gazdag, testes, zamatos borát sokan
kedvelik, a gazdák burgundinak is nevezik. Bora aránylag lassan fejlodik, egyéves korára az érdességét finom bársonyosság váltja fel, nemes ízével legbecsesebb vörösboraink közé tartozik. Vad és marhahúsokból készített ételekhez ajánljuk 16-18 fokon.

 

- Cabernet Savignon

bora kiváló minõségû, sötétvörös színu, magas cserzõanyag tartalmú, málnára emlékeztetõ illatú, intenzív zamatú. Bársonyos, nagy extrakttartalmú borának fogyasztása kiemelkedõélményt nyújt. Az ünnepi asztalon a vadpecsenyékhez és a vadpörköltekhez ajánlható 17-18 fokra temperálva.

 

 

Képek, ismertetõk

Különbözõ képek, fényképek, prospektusok, ismertetõk ...->

 


Elérhetõség:

poker com
poker com