headerphoto

 

Aktuális

Események (Pécsett) 2010 ...

"Klub 74" tánciskola => Pécs, Légszeszgyár u. 18.

- bővebb infó: www.klub74.hu -

Tánctanfolyamok a hét minden napján.

Az órarend megtalálható a www.klub74.hu oldalon.

Hamarosan nyílik a "Klub74 BÁR" A táncos lehetőségek tárháza.

 

Cím: Pécs, Légszeszgyár u. 18.Tántanfolyami órák időpontjai megtalálhatók a www.klub74.hu oldalon.Egyéb elérhetőségek:

Tel.: +36 30-271-47-32 ( Szauer Zoltán )E-mail: klub74@gmail.com

Amennyiben lehetõsége van kérem terjessze saját ismerõsi közt a tánc szeretetét és a tánctanfolyami elérhetõségemet/lehetõségeimet.

 

 

Tánc Tanfolyamok

Táncolni mindenki szeret. Aki nem, az még nem próbálta vagy saját magát két ballábasnak tartja és ezért túl gátlásos hozzá. Aztán egyszer csak elhatározza magát az ember, hogy ha másoknak nem is tetszik, ahogyan Te táncolsz, a lényeg, hogy jól érezd magad közben. És ekkor már sokkal közelebb kerültél ez boldogabb élethez. De valljuk be azért ezen a gondolaton lehet még mit csiszolni, na és itt jönnek képbe tánctanfolyamok. Kezdoknek (teljesen kezdoknek) és a jobb tánctudással rendelkezoknek. 2-3 hónap alatt szert lehet tenni egy alaptánctudásra, amivel magabiztosan eltáncikálhat bárki bármilyen rendezvényen. Hogy a Rock’n’Roll vagy a SALSA vagy a KEZDÕ TÁRSASTÁNC közül melyiket választod, az csak rajtad múlik. De melyik szó mit is takar. A jó öreg Rock’n’Roll a táncok királya, energikus, dinamikus, improvizativ az a tánc, ami sosem megy ki a divatból. De ha mégis a SALSA vonz igazán, talán azért mert olyan ez a tánc mint a szósz: pikáns és tüzes. Vidám, játékos és a lendületes lépéskombinációk gyors, ritmikus változása jellemzi. No és a sosem elfelejthetõ TÁRSASTÁNC, amelyet szerencsére napjainkban ismét az általános kultúra része lett. Heti 1 alkalmat igazán megér, hogy belelendülj. Tanfolyami gondolatok...Szauer Zoltán: " nálam igazából a Rock'n'Roll, Swing és a Salsa táncok és kis mértékben a Társastáncok által nyújtott életérzést és a táncok szeretetét lehet megtanulni, de ezek a táncok mellett bármilyen táncal kapcsolatos (Társastánc, Modern tánc, Hip Hop, Ír sztepp, Amerikai Sztepp, Electric Boogie) oktatást, koreográfia készítést vállalok, legyen az akár esküvõ, vagy bármilyen alkalom. Azok számára akik a TÁNC szeretetüket akarják a tánclépések által kifejezni, azoknak én vagyok az egyik megoldás a fejlõdésükre. Viszont a társastánc oktatásom nem versenyzõi szintû figura és technikai szintet ad, azok akik ilyen irányban képzelik el fejlõdésüket, azoknak versenyeztetésel foglalkozó táncklubbot ajánlok továbblépésül."

Órarend

Ahol megnézheted az aktuálisan induló és a jelenlegi órákat, helyszín, elérhetõség, stb..Mivel ez mindig változik, ezért érdeklõdj az elérhetõségemen.

Sz-Brothers

A tánctanfolyamok által és egy kis kitartással TE is TAGJA lehetsz a tánccsoportunknak.A Tánccsoport, melyet a Tánc szeretete hozott létre. Táncok és stílusok ...->

Táncstílusok

Kubai Salsa Ami ma e néven ismert, az több évszázados zenei és kulturális örökség eredménye, mélyen a latin-amerikai és karibi társadalmak történelmében gyökerezve. A szó jelentése szósz, fuszer, ami az igen összetett zenei stílusra és a különbözo ritmusok keveredésére utal. A napjainkban közismert salsa az 1960-as években született, amikor számtalan kubai és puerto rico-i emigráns érkezett New York-ba, ahol megorizték kultúrájukat, tradícióikat. Az eredeti salsa egy gyors, sodró, heves, ritmikusan bonyolult zene, tánca pikáns, vidám, tüzes és lendületes. Jellemzoje a játékosság, a karral történo forgatások oda vissza, a lépéskombinációk sokasága. Két alaptípusa létezik, a kubai és a puerto rico-i stílus. Swing A 20-as, 30-as években vált népszeruvé a Swing és a Lindy Hop. A Lindy Hop a Cake Walk, és foképp a Charleston hagyományaiból táplálkozott.
A Lindy Hop-ot fergeteges swing zenére táncolták, akrobatikus elemekben gazdag improvizatív táncként. Duke Ellington, Chick Webb és Benny Goodman big band-jei voltak a legnépszerubbek. Harlem híres mulatóiban tömegek táncolták élo zenére. Swing a táncok királya, a R'n'R tánc tradicionális vonala, energikus, dinamikus!
Boogie-woogie Alapvetoen swing eredetû tánc, amely az 1950-es években a rock & roll elterjedésével vált népszeruvé Európában. Az USA-ban néha a swing európai változatának is nevezik. Legfobb jellemzoje a szabad vezetés, az improvizáció, mely leginkább megkülönbözteti a többi tánctól. Egy igazi boogie-woogie táncos nem elore betanult koreográfiákat sajátít el, hanem a zenére próbálja meg "rátenni" a saját egyéniségével fuszerezett figurákat. Rock & rollElso virágkora az 1950-es évekre teheto, bár ekkor még szorosan összefonódott az akkori rhythm & blues-zal. A tánc három nagy zenei irányzatból fejlodött ki: a jazz-bol, a fehérek által játszott country & western stílusból és a feketék rhythm & blues mufajából. A faji megkülönböztetés évekig meggátolta e különbözo irányzatok keveredését, ám idovel egyre nott azon fekete és fehér rádióadók száma, ahol szívesen musorukra tuzték, és a tánc is társaságképessé vált. A szabadidos szórakozás mellett külön sportággá is fejlodött, melyben az 1970-es évektol versenyeket is rendeznek. A rock & roll alaplépése a zene ritmikus eloadásmódja, 4-es, 6-os, 8-as, 9-es alaplépésrol beszélhetünk. Akrobatikus Rock & roll A táncosok adoptálták a Lindy Hop swing zenére táncolt számos mozdulatát és az akrobatikus elemeket. Így alakult ki az igazi Rock & Roll zene és tánc.
A 70-es, 80-as évek Rock & Roll adaptációjára táncolják az Akrobatikus Rock & Roll-t. Ennél a táncnál a zeneiség kissé visszaszorul, a lényeg inkább az akrobatika és a párok összehangolt szinkron kéz- és lábmunkája. Ezt a táncot koreográfiára táncolják, szemben a hagyományos Rock & Roll tánc irányzatokkal.
Báli és társas táncokMagába foglalja a standard (angol-, bécsi keringo, tangó, slowfox) és a latin-amerikai (rumba, szamba, mambó, cha-cha-cha, jive) táncokat.
1924-ben vált ismertté az angolok lassú keringõje, lágy mozdulataival, dallamos zenéjével.
A bécsi keringõ eredetét a XII. századig vezethetjük vissza, de a bécsiek csak hat évszázaddal késobb indították hódító útjára walzer néven.
A foxtrott lassú és gyors, elore és hátra lépések sasszéval variált váltakozása, melynek lassúbb változata a slow fox, gyorsabb pedig a quickstep.
A rumba kubai eredetu tánc, és az élénk latin-amerikai temperamentumot fejezi ki, de napjainkban ezt a lassú rumba váltotta fel.
A szamba afrikai eredetu, osi népi tánc, szaggatott, rövid mozdulataival, magával ragadó ritmusával.
A mambó a rumba dzsesszes formája, a különbség foként a ritmusban, a hangsúlyban van.
A cha-cha-cha mesterségesen létrehozott tánc, a rumba és a mambó egy változata.
A jive-ot angol tánctanárok hozták létre, "szalonképessé" téve az Amerikában dívó lindy hop, boogie-woogie, rock and roll táncokat, lassabb zene felhasználásával.
Charleston
Mi a Charleston Charleston? Egy tánc, melyet ragtime zenére járnak. csak a 19. század végén kezdodött a fekete és fehér mozgáselemek összeolvadása az afro-amerikai táncstílussá, amely az akkori zene segítésével a nagy jazz-korszak kezdetét jelentette. (A cakewalk volt az elso tánc a 20. század elején, amely az un. afro-amerikai táncok elofutáraként Európát elérte, ez követték a divattáncok, a onestep, a jimmy, a Charleston és a black bottom).
Amint Európába átterjedt, jött a Charleston orület. Egy szabad ütemu tánc, egészen rendkívüli életerovel. A Charleston egyesítette a térd lazítás és feszítést a lábfej be-ki csavarásával, valamint partner nélkül az ellentétes karlendülettel. A táncparkett így karok és lábak tömegévé vált, de nem sokáig, mert egyre több ellene voltak ennek a korlátoknélküliségnek és a szabad mozgásnak. Így a Charleston legyöngült, de maga után hagyta az akkori fiatalok rendkívül élénk kifejezésmódját.

Electric Boogie
A nyolcvanas évek elején keletkezett, rap zenére táncolt látvány tánc, mely sok a Break Dance - hoz hasonló elemet tartalmaz, ezért szokták a Break pantomimos formájának is nevezni. A mozgások egy árammal feltöltött robotot utánoznak, és kizárólag férfiak táncolták. Elofutárai a hetvenes években népszeru robot és mechanikus mozgásokat utánzó mozgások voltak. A 80' évek táncorületének kiemelkedo gyöngyszeme. Az izolált mozgás muvészete.
A pantomim elemek, a gépszeru mozgást idézo, alkalmanként a testen végigmeno hullámzás, illetve ezek kombinációja látványos produkció formájában.

Képek, Videók, letöltések

Elérhetõség